Tiden og stedet

Historien har blæst over Fanø Golf Links i over 100 år, og kurbade, krige og konjunkturer har alle spillet deres rolle på banen, som den står i dag.

Ved århundredskiftet blev Fanø forvandlet til en roman af Thomas Mann og tiltrak det europæiske publikum med tid og råd til kurbadeophold – og smag for nye, eksotiske feriemål. Det skød op med strandpromenader, musikpavillioner, tårnvillaer og badehoteller – og de første golfhuller blev anlagt i klitlandskabet for sommergæsterne ved det internationale badested Fanø Vesterhavsbad.

Fanø Golf Links bane på 9 huller blev indviet i 1901 med den første, åbne golfturnering i Danmark: "Open Golf-Championship of Denmark". Den blev vundet af den skotske professionel Robert Dunlop – ikke overraskende måske, idet det også var ham, som havde anlagt banen.

I 1930 blev Fanø Golf Links udvidet til 18 huller, og efter 2. Verdenskrig blev befæstningerne igen erstattet af golfen, hvor kamp er sport og ikke varer længere end en match.

Mænd med stråhatte og kvinder i hvide kjoler levede det søde liv på Fanø, og nu er det vores tur. Man glemmer tiden undervejs i landskabet, som ikke har forandret sig siden, og tror på det, når man kommer tilbage til Golfhuset, hvor der står skrevet med stort: 1898.